top of page
Kalme zee

Over mij (kort)

  • ik ben begeesterd door zorgcultuur

  • ik geloof in ons fundamenteel aanpassingsvermogen 

  • ik coach leidinggevenden en directies

  • ik mentor en lok leerprocessen uit

  • ik begeleid verandertrajecten

  • ik ben zelf al meer dan 20 jaar leidinggevende 

_DSC0877122_edited.jpg

“Je hebt een visie voor je organisatie of persoonlijke leiderschapsontwikkeling? Fantastisch, die visie is jouw Poolster.
Ze geeft aan waar je naartoe wilt.
Maar de realiteit is complex. De meest doeltreffende of haalbare weg is niet altijd rechtdoor."

Laat je inspireren of begeleiden,
zodat je de reisweg op jouw maat
kan uitstippelen.

Ruth

Ann Billiau

Executive Director Infrabel

"Ruth is voor mij : warm gevoel, zorgzaamheid, glimlach, energie, oplossingen. De discussies waren bemoedigend, doorspekt met humor, menselijkheid en zacht-moedigheid. Door de vragen die ze mij stelde, kon ik een andere blik werpen op wat lastig leek om aan te pakken."

Pablo Annys

Schepen Brugge

"Ruth toonde een opmerkelijk vermogen om de discussie levendig te houden en ons uit te dagen, zonder hierbij de organisatorische en politieke context uit het oog te verliezen. Dit hielp ons om onze strategieën en acties beter op elkaar af te stemmen en was een kritische succesfactor voor het welslagen van Brugge compassionate city."

Leen Lambrechts

Coaches4coaches

"Ruth is iemand die naar de essentie wil gaan. Als ze vermoedt dat iets ‘in de weg’ komt te staan van verdere ontwikkeling, zal ze het vanuit empathie benoemen en exploreren.  Door het inzetten van haar zelf-reflectief vermogen als (bege)leider, opent ze de mogelijkheid tot het ontstaan van een gedeeld leiderschap."

Wat anderen zeggen over mij: 

Nieuwsgierig, open van geest, verbindend, durven niet-weten en vrolijk bewegend in de onzekerheid van complexiteit, ondersteunend en confronterend, warm en zorgzaam, nuchter, analytisch, hands-on en doelgericht.

Mensen waarderen het dat ik met beide voeten in de praktijk sta. Ze vertellen dat ik daardoor hun taal spreek en met weinig toelichting hun realiteit begrijp. Door mijn aanpak voelen ze zich geprikkeld om andere invalshoeken te zien en verder na te denken dan ze spontaan zouden doen. Het is mijn provocerende, uitdagende, grensverleggende kant.

Daarnaast waarderen ze mijn warmte en rust en mijn inhoudelijke inbreng; ik houd het niet op uitdagen alleen. Mensen geven aan dat ze zich tegelijk doelgericht ondersteund voelen in het zoeken naar een concrete aanpak of voor hen werkbaar alternatief. Het is mijn zorgzame, ondersteunende kant die vertrouwen geeft. Zonder dat vertrouwen is er geen vruchtbare samenwerking mogelijk.

 

koffie

Vrijblijvende kennismaking met koffie? 

Ik geloof in de magie van 'know, like, trust'. Pas wanneer je elkaar écht leert kennen, kan waardering groeien en effent zich het pad naar het vertrouwen. Dat vertrouwen is nodig voor een duurzame samenwerking.

Contacteer me hier of via mijn LinkedIn pagina

bottom of page